Kostenneutraal dynamisch informatiebord in Rotterdam

vrijdag 23 juli 2004
timer 2 min

Een innovatief dynamisch informatiebord dat zichzelf financieel bedruipt. Dat is de kern van twee multifunctionele informatiepanelen, die op 21 juli officieel in gebruik zijn genomen in Rotterdam. Het innovatieve bord bestaat uit een informatiegedeelte en een commercieel gedeelte.

Het bord wordt 24 uur per dag gevoed door de ANWB verkeersinformatie-redactie. Viacom Outdoor werft de advertenties voor het commerciële deel van het bord. Afhankelijk van de locatie levert het informatieve, bovenste deel van het bord relevante parkeer-, verkeers- en evenementeninformatie, evenals algemene informatie over bijvoorbeeld het weer en het laatste nieuws. Dit alles in nauw overleg met de wegbeheerder. De toegevoegde waarde van dit bord is dat er voor de wegbeheerder geen kosten aan verbonden zijn, doordat het commerciële deel van het bord inkomsten genereert. Daarnaast bevat het bord een programma dat meerdere soorten tekst en beeld full color kan plaatsen. Theo Kuypers, projectleider van InfoAnywhere geeft aan dat alle mogelijkheden nog niet operationeel zijn. Er wordt bijvoorbeeld nog geen ov-informatie gegeven, maar technisch is dat wel mogelijk, evenals grafische verkeersinformatie over files op het onderliggend wegennet waarmee de ANWB sinds kort experimenteert. Het InfoAnywhere-project duurt een half jaar. In deze periode worden twee borden in Rotterdam getest, één staat langs de Stadhoudersweg, stadinwaarts en één in het centrum vóór Station Blaak . De proef is geslaagd als het bord verkeersveilig is, kostendekkend en een meerwaarde biedt aan weggebruikers en wegbeheerders.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.