Krachtig leertraject om snel aan nieuwe praktijkvragen te voldoen

woensdag 20 februari 2019
timer 2 min
Een kort en krachtig leertraject om snel aan nieuwe praktijkvragen te voldoen. Dat helpt in transitieperiodes waarin vakgroepen zelf stappen in het ongewisse maken. Denk aan het afnemen van iVRI’s of de sprong van verkeersmanagement 1.0 naar 3.0. 

Na een succesvol eerste Programma ‘Aan het werk met Smart Mobility’ dat vorig jaar in een half jaar tijd 20 sterk gemotiveerde smart mobility-experts opleverde (12-14 van hen hebben intussen een baan), is dit jaar – op verzoek van de markt (!) en in lijn met het vorige programma – een nieuw programma gestart: ‘Aan het werk in Slimme Verkeersregeltechniek’

‘Win-Win-Win-teams’ noemt Lindy Molenkamp van de provincie Overijssel ze. Het gaat om teams van (hoog)opgeleide, mensen die op afstand van het werk staan. Hun ‘win’ is dat ze in korte tijd worden opgeleid voor specifieke aspecten van een werkveld waar op dit moment erg veel behoefte aan is. Dat maakt de kans op een baan erg groot. 

De tweede win is dat bedrijven en organisaties deskundige steun krijgen voor vragen die zo nieuw zijn, dat er nog geen echte deskundigen voor zijn opgeleid. Bovendien biedt het traject organisaties mogelijkheden voor SROI, social return on investment. Dat kan zijn door een stageplek bieden, een gastcollege geven, een lesruimte ter beschikking stellen tot aan het in dienst nemen van een nieuwe vakexpert. 

Lees hier het hele artikel uit het Trendboek Mobiliteit.

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.