Landelijk parkeerpanel van start

maandag 13 juli 2009
timer 1 min
Ee
Een nieuwe manier om parkeeronderzoek te doen. Dat was de aanleiding voor de TU Eindhoven om in samenwerking met adviesbureau Empaction een landelijk parkeerpanel te openen op internet. Sinds april kunnen weggebruikers en verkeersprofessionals zich inschrijven als deelnemer aan het parkeerpanel.

Maximaal 6 keer per jaar worden de deelnemers kort bevraagd over een specifiek parkeeronderwerp. Eind juni is de eerste vragenlijst voorgelegd aan de eerste circa 500 deelnemers. De resultaten van deze raadplegingen worden niet alleen teruggekoppeld aan de individuele panelleden, maar ook na analyse door de TU Eindhoven gepubliceerd in vak- en wetenschappelijke bladen. De eerste raadpleging gaat over de vraag: zin en onzin van betaald parkeren. Doel van dit panel is om inzichten te verkrijgen in de effecten van parkeermaatregelen op het verplaatsingsgedrag. Het gaat dan bijvoorbeeld om het gebruik van de auto, de keuze van bestemming en de verblijfsduur in de eindbestemming. Ook wordt gevraagd naar waardering en acceptatie van nieuwe ideeën rond parkeren zoals gsm-parkeren en parkeren op afstand. Alle antwoorden worden anoniem verwerkt. De verzamelde gegevens worden beheerd en geanalyseerd door de Technische Universiteit Eindhoven.

Ook u kunt zich aanmelden voor dit panel via: www.parkeerpanel.nl

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.