Led-verlichting op kruispunten in Den Haag

vrijdag 24 juli 2009
timer 1 min

De verkeerslichten op 36 kruispunten in de gemeente Den Haag worden vervangen door led-verlichting.

Voor 2009 en 2010 is 4,4 miljoen euro versneld uit het gemeentelijk kredietcrisisplan beschikbaar gesteld voor het vervangen en verbeteren van de verkeerslichten in Den Haag. Daarnaast worden, waar mogelijk, verkeerslichten van snel op elkaar volgende kruisingen beter op elkaar afgestemd zodat het verkeer daar beter kan doorstromen. Ook krijgt een deel van de verkeerslichten een rechtstreekse aansluiting op de gemeentelijke verkeersmanagmentcentrale, waardoor storingen efficiënter worden afgehandeld.

 

Verkeerslichten met led-verlichting zijn beter zichtbaar in de zon en energiezuiniger, op sommige plaatsen in Den Haag wel 50%. Daarnaast gaan de led-lampen langer mee dan traditionele lampen.

 

Het versneld vervangen en verbeteren van verkeerslichten is onderdeel van een integraal plan van de gemeente Den Haag tegen de gevolgen van de recessie. In totaal is 94 miljoen euro vrijgemaakt, onder andere voor projecten en onderhoudswerkzaamheden die voor later gepland stonden, maar nu al in 2009 en 2010 worden uitgevoerd. Op deze manier stimuleert de gemeente de lokale economie en is de achterstand in het onderhoud van de stad sneller weggewerkt.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.