Londen krijgt eigen netwerk van waterstoftankstations

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
In Londen start een consortium van bedrijven een groot project voor het rijden op waterstof. Er komt een netwerk van openbaar toegankelijke waterstoftankstations en in het project rijden zullen ook personenauto’s van Hyundai en Revolve-vrachtwagens op waterstof gaan rijden

Het nieuwe netwerk van waterstoftankstations in Londen is een vervolg op de aangekondigde toename van personenauto’s op waterstof. Door nu al een netwerk van waterstoftankstations te ontwikkelen is de Britse hoofdstad voorbereid op de komst van waterstofauto’s. Londen is ook al bezig met projecten voor bussen en taxi’s op waterstof.

Distributie met waterstofvrachtauto’s
Voor het project wordt onder andere het bestaande waterstoftankstation in de buurt van Heathrow aangepast voor auto’s die waterstof tanken met een druk van 700 bar. In Londen wordt daarnaast nog een nieuw tankstation gebouwd. Door deze aanpassingen en verdere uitbreiding ligt er straks een netwerk van vier 700 bar tankstations in de Britse hoofdstad. Als onderdeel van het project neemt Commercial Group, een leverancier van kantoorartikelen en IT-apparatuur, een aantal Revolve waterstofvrachtauto’s in gebruik nemen voor de distributie van haar producten.

Brandstofceltechnologie

Het project in Londen is één van de vijf onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten, die in 2012 door de Technology Strategy Board geselecteerd zijn om het gebruik van energiesystemen op waterstof te stimuleren en de brandstofceltechnologie in het dagelijkse gebruik te introduceren.

Subsidie

Het bedrijf Air Products is vanwege haar ervaring met waterstoftoepassingen en betrokkenheid bij de andere Londense waterstofprojecten aangewezen als leider van het consortium. In het consortium zitten de bedrijven Cenex, Commercial Group, Element Energy, Heathrow Airport Ltd en Revolve Technologies. Het project wordt ondersteund met een subsidie van het Engelse agentschap voor innovatie, de Technology Strategy Board.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.