Making Waves levert twee winnaars én concrete deals op

vrijdag 8 september 2017
timer 2 min

Op het evenement ‘Making Waves’, dat op 7 september werd georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu, werden innovatieve plannen gepresenteerd op het gebied van water, klimaat, voedsel, energie en transport. Het leverde twee winnaars op en concrete deals.

Initiatiefnemers van concrete ideeen kwam hier in contact met investeerders en bedrijven. Ook werden er keynotes verzorgd door Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, minister Melanie Schultz van Haegen (IenM) en Commandant der Strijdkrachten Tom Middendorp. 

Annan zegde toe het initiatief Village Pump in contact te brengen met de vluchtelingenorganisatie van de VN. Annan acht het idee van deze waterpomp geschikt voor gebruik in vluchtelingenkampen. En de vicepresident van DSM gaf aan graag in zee te willen met DutchaWEARness, dat voor 100 procent recyclebare kledingstukken ontwerpt en produceert.

Micreos en Rainaway winnen Making Waves
Op Making Waves is zowel een jury- en een publieksprijs uitgereikt. Micreos ging aan de haal met de prijs van de jury, die het initiatief prijst om de simpele toepasbaarheid van hun idee. Micreos zal door hun overwinning Nederland vertegenwoordigen in de halve finale van Ideas from Europe. Het publiek koos met vrijwel een kwart voor de stemmen voor Rain(a)way. Die innovatie voorkomt wateroverlast van regen in de bebouwde kom.

Making Waves
De gepresenteerde plannen hebben allemaal betrekking op (combinaties van) water, klimaat voedsel, gezondheid, energie en transport. En na vandaag stopt het niet! De volgende keer dat deze en andere vernuftige teams bij elkaar komen om hun uitgewerkte ideeën verder te brengen, is tijdens de Innovation Expo 2018. Die Expo gaat van start onder de vlag van Global challenges, Dutch solutions.

Brede samenwerking
Making Waves is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, VPDelta, de Topsector Water, de Unie van Waterschappen, het Hoogheemraadschap Delfland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waterschap Rivierenland, De Nieuwe Afsluitdijk, AT Osborne, Synergos Communicatie, NLIngenieur en Rijkswaterstaat.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.