Marsroute schetst toekomstbeeld N35

woensdag 8 juli 2009
timer 1 min
De
De provincie Overijssel wil, in samenwerking met de gemeenten en de Regio Twente, de verkeersveiligheid en doorstroming de Rijksweg N35 (Zwolle-Wierden) snel verbeteren. Doel is om de N35 gefaseerd op te waarderen naar een 2x2 stroomweg van 100 km/uur.

De provincie wil het hele traject tussen Zwolle/Kampen en Twente voor 2020 opwaarderen. De rol die de N35 moet gaan spelen staat in de ‘Marsroute N35’, die onlangs aan minister Eurlings is overhandigd. De Marsroute geeft het stappenplan voor de korte en lange termijn weer. Eerste stap is om de knelpunten in kaart te brengen en een voorstel te maken voor een gewenste tracéligging met kostenraming. Hiermee wil de regio de verbetering van de N35 eerder op de Rijksagenda krijgen, zodat er een Tracéwet/MER-cyclus gestart kan worden van verkenning, planstudie en uiteindelijk uitvoering.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.