Medeoprichter Witteveen+Bos overleden

woensdag 28 juli 2004
timer 1 min

Prof.ir. G.S. Bos, oud-directeur en medeoprichter van ingenieursbureau Witteveen+Bos, is op zondag 25 juli overleden. Hij is 95 jaar geworden.

De heer Bos studeerde civiele techniek in Delft. In 1946 startte hij samen met ir. W.G. Witteveen een adviespraktijk, die uitgroeide tot het (inter)nationaal bekende ingenieursbureau Witteveen+Bos met meer dan 650 werknemers en een jaaromzet van tegen de 68 miljoen euro. In 1971 werd de heer Bos geridderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en het jaar daarop benoemd tot hoogleraar. Vele collega’s leerde hij de fijnere kneepjes van de techniek, zowel in de dagelijkse praktijk als tijdens colleges aan de Technische Universiteit in Delft.
Typerend voor de heer Bos was zijn voortdurende belangstelling en betrokkenheid bij het bureau waar hij ook op hoge leeftijd nog regelmatig te vinden was.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.