Meer subsidie voor elektrisch rijden

donderdag 23 september 2021

De subsidiepot voor elektrisch rijden voor particulieren wordt uitgebreid. Staatssecretaris Van Weyenberg (Infrastructuur en Waterstaat): “Veel meer mensen krijgen de komende drie jaar een steuntje in de rug bij de overstap naar een elektrische auto. Dat is mooi. Ik wil snel stappen maken om elektrisch rijden voor iedereen aantrekkelijk te maken. Daarmee maken we ook meters voor het klimaat en tegen stikstofproblemen”.

Om elektrisch rijden voor particulieren toegankelijker te maken is een subsidieregeling in het leven geroepen. Zo moeten elektrische personenwagens binnen het prijsbereik van meer mensen komen. De regeling is echter populairder dan verwacht, dus de subsidiepot was snel leeg. De komende drie jaar komt er 80 miljoen euro bij voor nieuwe elektrische wagens en 10 miljoen voor gebruikte wagens. Dat is een verdriedubbeling van het geplande budget. 

Op advies vanuit de sector zijn de bedragen per auto wel lager, namelijk 3350 euro voor nieuwe wagens, dat was 3700 euro. Voor tweedehands voertuigen blijft de subsidie 2000 euro. 

Door deze investeringen hebben eind 2024 naar schatting dubbel zo veel particulieren met subsidie een elektrische personenauto kunnen kopen of (privé) leasen dan bij het sluiten van het klimaatakkoord was bedacht. Dat levert ook eerder resultaat op voor het klimaat en onze schone lucht. En helpt bij het voldoen aan het Urgenda-vonnis.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.