Met 18 jaar op de bus

vrijdag 21 april 2017
timer 1 min
De
De ministerraad gaat akkoord met het voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om de leeftijdsgrens voor buschauffeurs te verlagen naar 18 jaar. Deze maatregel is nodig om te zorgen voor voldoende nieuwe buschauffeurs.

Tussen 2011 en 2017 is met positief resultaat al geëxperimenteerd met de verlaging van de leeftijdsgrens (zie ook onderzoeks-artikel in Verkeerskunde 2/2016). Nu varieert de minimumleeftijd van chauffeurs op de bus tussen de 21 en 24 jaar.

De wet wordt herzien om ervoor te zorgen dat er in de toekomst genoeg nieuwe chauffeurs zijn om het grote aantal oudere bestuurders op te volgen. De leeftijdsverlaging zorgt er tevens voor dat de vervolgopleiding van jongeren die in het chauffeursvak willen stappen beter aansluit op hun middelbare school.

De ministerraad zendt het besluit voor advies aan de Raad van State en verwacht dat de nieuwe leeftijdsgrens dit najaar gaat gelden.

De nieuwe leeftijdsgrens van 18 jaar voor buschauffeurs gaat naar verwachting dit najaar gelden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.