Met deze app voorkomt u een parkeerboete

donderdag 2 februari 2017
timer 1 min
Geen parkeermeter of parkeerautomaat in de buurt? Geen probleem Parkapp Parkmobile en Volkswagen lanceren namelijk een functionaliteit waarmee de Volkswagen-rijder via de app automatisch zijn parkeergeld afrekent. Zo voorkomt u in ieder geval een parkeerboete.

Dit is in Nederland de eerste keer dat het simplificeren van betaald parkeren wordt meegenomen in de mogelijkheden van connected cars. De transacties verlopen via Parkmobile. De ‘Mijn Volkswagen’-app herkent het ‘betaald parkeren’ gebied, waardoor deze automatisch een melding geeft wanneer de auto geparkeerd wordt in dit gebied.

Automatische betaling

Zodra de auto weer wegrijdt, stopt de betaling volledig automatisch. Hierdoor is betaling exact van het moment van aankomst tot het moment van vertrek. Bovendien krijgt de smartphonegebruiker na de parkeeractie vervolgens ook een samenvatting op zijn mobiel met de locatie, parkeertijd- en kosten. Betaling geschiedt maandelijks achteraf via de Parkmobile factuur.

Uitbreiding

Wanneer de berijder een vergunning voor het gebied heeft of een eigen terrein heeft, kan de melding worden uitgezet. Parkmobile stelt de parkeerfunctionaliteit ook beschikbaar voor de apps van SEAT, SKODA, Audi en Volkswagen Bedrijfswagens.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.