Miami nieuwe uitvalsbasis voor klimaatkenniskantoor uit Nederland

maandag 23 september 2019
timer 2 min

In Miami komt een kantoor van het Global Center on Adaptation (GCA). Dit betreft een regiokantoor van de vestigingen die vorig jaar openden in Rotterdam en Groningen. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft daartoe een overeenkomst gesloten met burgemeester Suarez van Miami.

Het GCA wil landen, regio's en steden helpen zich weerbaarder te maken tegen klimaatverandering. Het nieuwe GCA Miami Office gaat dit nu doen voor het Noord-Amerikaanse continent.

Tijdig investeren

Van Nieuwenhuizen: "‘Door de lage ligging ziet Miami net als Nederland de noodzaak zijn kust te versterken tegen een stijgende zeespiegel en kwetsbare delen van deze miljoenenstad anders in te richten. Met een plek voor dit nieuwe regiokantoor van het in Nederland gevestigde Global Center, onderstreept burgemeester Suarez nogmaals zijn boodschap dat het beter en goedkoper is tijdig te investeren om klimaatschade te beperken dan de schade achteraf te moeten opruimen."

Samenwerking

"Samenwerking is het fundament van het Global Center on Adaptation, een model waarmee succesvolle lange termijn oplossingen worden gevonden voor onze klimaatuitdagingen," aldus burgemeester Francis Suarez."‘Deze overeenkomst geeft eens te meer aan hoe dit onderwerp ons verbindt en het de samenwerking tussen organisaties en landen, zoals Nederland, wereldwijd bevordert. Dit maakt de weg vrij om als koplopers te werken aan klimaatoplossingen."

Global Commission
Suarez heeft zich vorig jaar als commissielid aangesloten bij de Global Commisson on Adaptation. De commissie is op initiatief van Van Nieuwenhuizen opgericht onder voorzitterschap van Ban Ki-Moon, Kristalina Georgieva en Bill Gates.

Miami

Miami zal als een van de eerste steden de gevolgen van klimaatverandering ondervinden, omdat grote delen van de stad maar net boven de zeespiegel liggen en tot op heden volledig onbeschermd zijn.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden