Minister Eurlings opent Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW)

maandag 6 juli 2009
timer 2 min
Mi
Minister Eurlings heeft de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) geopend. Met de komst van de NDW komen actuele verkeersgegevens beschikbaar over meer wegen.

De informatie wordt namelijk vanaf heden ook ingewonnen bij provinciale en gemeentelijke wegen. Het aantal meetpunten op de rijkswegen wordt uitgebreid. Al deze gegevens worden aangeboden aan wegbeheerders en serviceproviders. Weggebruikers krijgen betere verkeersinformatie waardoor zij bewuste mobiliteitskeuzes kunnen maken. Wegbeheerders kunnen met de data het verkeer beter spreiden over het netwerk van wegen. Uiteindelijk komt informatie beschikbaar over 5500 kilometer weg. Dit is 50-60% van het wegverkeer.

 

Ook wil VenW een databank aanleggen voor het ov, de de Nationale Databank Openbaar Vervoergegevens (NDOV). Daarmee kan de reiziger een betere afweging maken over de manier van reizen: met de auto, met het ov, de fiets of een combinatie hiervan zijn. Nu wordt of gekozen voor de auto, of voor het ov.

In de toekomst kunnen – op basis van de actuele data van de NDOV en de NDW en door de ontwikkelingen in inwinmethodes van de navigatiesysteemfabrikanten – door marktpartijen betere actuele adviezen aan reizigers worden gegeven. 

Voor de uitvoering van de Aanpak Multimodale Reisinformatie is 22 miljoen euro beschikbaar uit het Actieplan ‘Groei op het Spoor’. De Mobiliteitsaanpak reserveert 30 miljoen euro voor de aanpak van multimodale reisinformatie.

NDW

 
Auteur: Joske van Lith

Minister Eurlings opent de databank

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.