Mobiliteitschallenge ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van start

woensdag 26 februari 2020
timer 2 min

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is een mobiliteitschallenge gestart. Het ministerie zoekt daarmee naar slimme oplossingen voor duurzaam reizen en duurzaam vervoer. Het ministerie zoekt naar creatieve ondernemers met slimme oplossingen om minder CO2 uit te stoten en slimmer om te gaan met schaarse hulpbronnen. 

Heeft u een briljant idee? Doe dan mee met de challenge en maak kans op een innovatiebudget en professioneel advies. IenW zoekt creatieve en innovatieve startups, scale-ups en andere ondernemers die met hun oplossing de overgang naar duurzaam reizen en een circulaire economie willen versnellen. Dit kan zijn door grondstofgebruik te verminderen (reduce), onderdelen te repareren of te hergebruiken (reuse) of bestaande grondstoffen om te vormen (recycle) en ze te verwerken in een nieuw vervoersmiddel of brandstof. Het moet gaan om oplossingen die het beginstadium al hebben doorlopen. 

De winnaar krijgt een geldbedrag van 20 duizend euro, de tweede en derde prijs bestaan uit een geldbedrag van 5 duizend euro. De drie beste bedrijven krijgen een gratis plek bij het netwerkplein en de demonstratie area van de Intertraffic 2020.  De winnaar krijgt tijdens Intertraffic Amsterdam 2020 gratis toegang tot de VIP ruimte en publiciteit via de Intertraffic social media kanalen en de DAILY Intertraffic Amsterdam 2020. Daarnaast ontvangt de winnaar gratis standruimte van 12m2 inclusief standaard meubilair voor Intertraffic editie 2022. 

Pitchen en beoordeling
Stuur uiterlijk 31 maart, vóór 17.00 uur het formulier in voor deelname, deze vind je op de Dutch Mobility Innovations.
Bezoek eventueel de informatiebijeenkomst op 5 maart;
Tijdens de voorselectie op 9 april worden zes kanshebbers gevraagd hun oplossing live te pitchen voor de jury bestaande uit ervaren professionals uit de wereld van duurzame mobiliteit en circulariteit;
Drie genomineerden worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking. De winnaar wordt tijdens de Intertraffic in Amsterdam (van 21 – 24 april 2020) bekend gemaakt.

Tijdlijn
17 februari: opening challenge
5 maart: informatiebijeenkomst
31 maart, 17.00 uur: sluiting challenge
16 april: pitchen voor de jury en bekendmaking genomineerden
21 april: prijsuitreiking tijdens de Intertraffic
Houd ook de challenge kalender in de gaten, daar worden de laatste updates per event gegeven.

 

Lees hier meer. 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.