Mobility as a Service is de toekomst voor mobiliteit

vrijdag 15 april 2016
timer 2 min
He
Het MaaSifest!, een manifest, ondertekend door 20 organisaties die werk gaan maken van ‘Mobility as a Service’ (MaaS) is op 14 april aangeboden door Aernout van der Bend van de Verkeersonderneming en Marije de Vreeze van Connekt aan de verkeerswethouders van Rotterdam en Amsterdam. De ondertekenaars zien Mobility as a Service als de toekomst voor mobiliteit.

Mobility as a Service (MaaS) staat voor een transitie in mobiliteit, waarbij de consument mobiliteit inkoopt, in plaats van te investeren in transportmiddelen. In veel branches heeft deze transitie al plaatsgevonden, zoals in de muziek- en de hotelwereld, nu doet het concept zijn intrede in de mobiliteitswereld.

Grenzen vervagen
Een essentiële verandering in MaaS is het concept van denken in service levels. Nieuwe services zullen een combinatie vormen tussen het klassieke openbaar vervoer, vraaggestuurd vervoer en privé voertuigen, waarmee onderlinge grenzen vervagen en een meer integraal systeem ontstaat.

Taskforce
Het MaaSifest! werd aangeboden namens de Taskforce MaaS. Deze Taskforce, powered by Connekt, is opgericht met als doel om de adoptie van MaaS in Nederland te versnellen. MaaS is niet alleen iets van de toekomst, het is ook nu al in de praktijk in Nederland! Verschillende partijen in Nederland combineren slim de beschikbare bouwstenen tot MaaS.

Actieplan
De taskforce MaaS werkt aan een concreet actieplan voor MaaS in Nederland en maakt zich onder andere hard voor het beschikbaar stellen van data, het toegankelijk maken van andere betalingsmanieren voor mobiliteitsoplossingen en voor een gezond ecosysteem, waarin ruimte is voor innovatie. De taskforce MaaS daagt aanbieders van mobiliteit, reizigers, werkgevers, overheden, service providers, belangenorganisaties en technologiepartners, uit om mee te doen en adoptie van MaaS in Nederland te versnellen.

 
Auteur: Redactie

Vlnr: Marije de Vreeze van Connekt, Pex Langenberg, wethouder Rotterdam, Pieter Litjens, wethouder Amsterdam en Aernout van der Bend van de Verkeersonderneming

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.