Movares verwerft opdracht voor Trekvliettracé Den Haag

donderdag 1 oktober 2009
timer 1 min
Ad
Advies- en ingenieursbureau Movares heeft van de gemeente Den Haag opdracht gekregen voor het ontwerpen van het Trekvliettracé. Dit tracé is de nieuwe verbindingsweg tussen knooppunt Ypenburg en de Binckhorst in Den Haag. Na afronding van het schetsontwerp zal Movares een voorontwerp maken voor het gehele Trekvliettracé. Een belangrijk deel van deze nieuwe stadsautoweg zal bestaan uit een geboorde tunnel.

De autoweg verbetert de bereikbaarheid van de regio, verbindt de centrale zone van Den Haag met de A4 en de A13 en dringt het sluipverkeer in de omliggende wijken en gemeenten terug. Ook is de aanleg van het tracé een belangrijke impuls voor de ontwikkelingen in de Binckhorst.

 

De aanleg van de nieuwe stadsautoweg is nodig omdat de verkeersdruk in de regio Haaglanden tot 2020 naar verwachting groeit met 15 tot 20 procent. Voorbereiding en uitvoering gaan naar schatting zo'n vier jaar duren. De nieuwe weg wordt naar verwachting in 2017 in gebruik genomen.

Aspecten van het werk waar advies- en ingenieursbureau Movares specifieke expertise inbrengt zijn onder meer de geboorde tunnel en het werken onder complexe omstandigheden 'met de winkel open'.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Ondertekening van de overeenkomst op 1 oktober 2009 door L. Kok, directeur Dienst Stedelijke Ontwikkeling van gemeente Den Haag (rechts) en J.M. van den Elzen, directievoorzitter Movares.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.