Nationaal verkeerskundecongres 2020: Online inspirerend

woensdag 11 november 2020

Het Nationaal verkeerskundecongres is traditioneel hét moment van het jaar om collega’s te ontmoeten, kennis te delen en elkaar te inspireren. Ook dit jaar, ondanks de coronapandemie,  maar wel in aangepaste vorm: twee online congresdagen, gevolgd door – zodra het weer kan – een netwerkborrel.

Op 29 oktober jongsteleden vond de eerste online congresdag plaats. Op 4 februari volgt de tweede online dag, en – onder voorbehoud – op 2- mei de netwerkborrel in Noord-Holland. Provincie Noord-Holland is gastheer van het congres.

Het congres werd geopend door dagvoorzitter en CROW-directeur Pieter Litjens, in gesprek met gedeputeerde van de provincie Noord-Holland Jeroen Olthof. “We hebben de expertise van de congresbezoekers nodig om maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden”, aldus Olthof, “juist nu. Blijven we op dezelfde manier kijken naar economische groei, of is onze visie aan het veranderen?”

Lindy Molenkamp gaf leiding aan het dilemmadebat, waar Tilburgs’ wethouder Mario Jacobs, Nina Veders van de HAN en John Pommer van CROW-KpVV dilemma’s over beleid, uitvoering en conformeren (of niet) voorgeschoteld kregen. Een inspirerende sessie die zeker de moeite van het bezoeken waard was.

“Het is teleurstellend dat we alweer op 95 procent van het ‘gebruikelijke’ autoverkeer zitten, maar de pieken zijn wel afgevlakt. Gaan we terug naar ‘normaal’ of blijft de wereld permanent veranderd?”, vroeg Lindy Molenkamp zich hardop af.

Op het Nationaal verkeerskundecongres is netwerken essentieel – ook online. Daarom is tijdens de online dagen ruim de gelegenheid en mogelijkheid om elkaar online te ontmoeten en bij te praten. Om daarna, in 2021, met een fysieke borrel weer met elkaar te proosten.

Meer weten of aanmelden voor de tweede online dag?
Kijk op https://www.nationaalverkeerskundecongres.nl/inschrijven

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.