Nationaal Verkeerskundecongres van start in Groningen

woensdag 2 november 2022

Met provincie Groningen als gastheer is het Nationaal Verkeerskundecongres 2022 opgestart met een inspirerend precongres op de woensdagmiddag. Bas Krijgsheld, domeinleider Beleid bij de provincie Groningen, heette de tientallen bezoekers van harte welkom op een bijzondere locatie, het datacentrum Bytesnet op de Zernike campus.

In Groningen wordt hard gewerkt aan slimme en groene oplossingen voor personen- en goederenvervoer. Het noorden mag zich zelfs koploper noemen met het testen van autonoom vervoer. De directeur van Hive.Mobility, Ilse Mensink, nam het woord over voor een introductie over dit innovatiecentrum op het gebied van mobiliteit. Zij werken samen met overheden, kennisinstellingen en bedrijven aan onder meer slimme (stads) logistiek, hubs, verduurzaming van infrastructuur, MaaS en autonoom vervoer over land, water, rails en door de lucht.

Vier inspiratiesessies

Over met name het laatst genoemde, autonoom vervoer, konden de congresdeelnemers het een en ander leren, zien en zelf ervaren. Het programma bestond uit vier sessies met presentaties over de hyperloop, de mobiliteit van vissen en de stand van zaken rond autonoom vervoer in Groningen. Ook kon men een kijkje nemen in een waterstofbus en een volledig elektrisch aangedreven inspectieschip. Bij een demonstratie van drones konden de deelnemers de dronepiloten het hemd van het lijf vragen. Daarnaast stond een tweepersoons zelfrijdend voertuig klaar om op plaats te nemen. Voordat de deelnemers naar de borrel en het diner vertrokken, werd de middag afgesloten met een korte presentatie over de gastheerlocatie Bytesnet.  

precongres verkeerskundecongres
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.