Nationale Verkeerskunde Prijs voor NHTV-scriptie

woensdag 22 november 2006
timer 2 min

De Nationale Verkeerskunde Prijs is gisteren overhandigd aan voormalig NHTV-student Roel van der Pas. De tweede prijs ging naar Nick Heister, die eveneens net is afgestudeerd aan de NHTV. De Nationale Verkeerskunde Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste HBO-afstudeerscriptie in Nederland en is een initiatief van het vaktijdschrift Verkeerskunde, in samenwerking met de NHTV in Breda, Windesheim in Zwolle en de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden.

Dit jaar werden vijf scripties ingestuurd voor de Nationale Verkeerskunde Prijs: twee van de NHTV en drie van NHL. Windesheim had dit jaar geen afstudeerders verkeerskunde. Een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van het CROW, de ANWB en de adviesbureaus Goudappel Coffeng en DUFEC, nomineerde twee studenten. Zij kregen gisteren tijdens de Verkeerstechnische Leergang 2006 de gelegenheid om in tien minuten een presentatie van hun scriptieonderwerp te geven. Het publiek, bestaande uit circa 600 verkeers- en vervoers(des)kundigen, gaf vervolgens via een stemkaart aan wie de eerste en tweede prijs kreeg.
De scriptie van Van der Pas had als titel ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen in het personenvervoer. Van fenomeen naar proces’. Nick Heister heeft voor zijn afstuderen een onderzoek uitgevoerd naar de haalbaarheid van een gezamenlijke aanbesteding voor het leerlingen- en het Wsw-vervoer. Uit zijn onderzoek en een pilot blijkt dat zo’n gezamenlijke aanbesteding kansen biedt.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.