Nederland Bereikbaar presenteert ‘filesofie’

donderdag 10 april 2008
timer 2 min

NS, ANWB en Rabobank hebben Nederland Bereikbaar gepresenteerd. Het is een initiatief om werkgevers en werknemers een eigen ‘filesofie’ te laten opstellen over de vraag:hoe kunnen ze anders omgaan met mobiliteit? Bedrijven worden gestimuleerd om hun medewerkers in de spitsuren flexibeler met hun verplaatsingen om te laten gaan.

Hierbij kan worden gekozen om te telewerken of om het woon-werkverkeer nader te onderzoeken; ga je met de auto naar het werk of is een combinatie van auto en trein of ander openbaar vervoer een goed alternatief. Als er 10 procent minder verkeer in de spits op de weg is, zal de doorstroming sterk verbeteren, zo benadrukken de filesoferende initiatiefnemers. NS wil het werken in de trein zo goed mogelijk ondersteunen door de wifi-punten en hotspots beter te laten functioneren in intercity’s.
Nederland Bereikbaar wil een platform bieden voor werkgevers en werknemers om te bespreken wat de mobiliteitsmogelijkheden zijn en om het onderwerp op de agenda te krijgen. Daartoe worden de komende maanden debatten georganiseerd, waarbij zowel goede als ook slechte ervaringen met elkaar worden gedeeld en oplossingen worden bedacht. De drie initiatiefnemers willen uiteraard meer bedrijven bij het plan betrekken met als doel om in in september minstens 100 aangesloten bedrijven te tellen.. Nu al heeft een aantal bedrijven aangegeven mee te willen doen, waaronder Connexxion en VGZ. Op 9 oktober – het begin van het nieuwe fileseizoen - wordt de filevrije dag georganiseerd. Dan moet duidelijk worden dat de bedachte maatregelen positief effect hebben.
Het manifest van Nederland Bereikbaar werd op 10 april in Utrecht aangeboden aan Lodewijk de Waal, voorzitter van Taskforce Mobiliteitsmanagement. Deze organisatie heeft als doel om 5 procent van de automobilisten uit de file te krijgen met een vergelijkbaar effect op het milieu. Nederland Bereikbaar en Taskforce Mobiliteitsmanagement gaan samenwerken bij de organisatie van de bijeenkomsten voor het bedrijfsleven.

www.nederlandbereikbaar.nl

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.