NHTV Breda en Vialis gaan samenwerking aan

maandag 12 februari 2018
timer 2 min

De Academie voor stedenbouw, logistiek en mobiliteit van de NHTV Breda gaat voor drie jaar samenwerken met Vialis. Beide partijen gaan samenwerken aan kennisuitwisseling en -ontwikkeling voor actuele vraagstukken rondom Smart Mobility, Intelligent Transport Systems en Mobiliteitsmanagement.

Ontwikkelingen op het gebied van autonome en duurzame mobiliteit leiden tot grote veranderingen in onze infrastructuur en mobiliteitsbehoeften. Daarom is kennisontwikkeling van belang. De samenwerking moet gaan leiden tot een structurele input op het curriculum van de opleiding (international) Built Environment en zorgen voor een uitwisseling van kennis in stage- en afstudeerplekken op nationaal en internationaal terrein.

Robin van Haasteren, Vialis: “De druk op bereikbaarheid in Nederland wordt steeds groter. Verkeerkundige expertise blijft belangrijk en wordt in de toekomst cruciaal. Binnen Vialis is verkeerskundige expertise een essentieel onderdeel voor onze slimme oplossingen. Wij maken daarmee infrastructuur intelligent. NHTV is de hofleverancier van studenten in het mobiliteitsdomein. NHTV en Vialis versterken elkaar in dé uitwisseling van praktijkkennis en opleiden van nieuwe Vialisten”.  

Ruud Hornman, NHTV: “Het vakgebied mobiliteit is van huis uit altijd al erg dynamisch geweest en daarom ook zo ontzettend aantrekkelijk. De ontwikkelingen gaan momenteel erg snel en voor het onderwijs is het essentieel om de studenten te voorzien van actuele kennis. Een structurele samenwerking met Vialis als gerenommeerde marktpartij levert daar een belangrijke bijdrage aan”.

Van links naar rechts: zittend: Willem Mak (Vialis), Debbie Dermout (NHTV), Robin van Haasteren (Vialis), Zeger Schavemaker (Vialis), staand: Ruud Hornman (NHTV), Joost Ketel (Vialis).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.