NHTV viert gouden jubileum tijdens opening academisch jaar

maandag 1 augustus 2016
timer 1 min
NH
NHTV opent op 1 september het academisch jaar in de Grote Kerk in Breda. Dit jaar is er een speciaal programma ter ere van het 50-jarig bestaan van de hogeschool. Commissaris van de Koning uit Noord-Brabant Prof. Wim van den Donk is daarbij eregast.

NHTV is in 1966 opgericht en heette voluit Nederlands Wetenschappelijk Instituut voor Toerisme en Recreatie (NWIT). In 1987 fuseerde het NWIT met de Verkeersakademie Tilburg (VAT) en werd het Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV).

Merknaam NHTV
In 2001 kreeg de hogeschool een nieuwe naam: NHTV, Internationaal hoger onderwijs Breda. NHTV is vanaf dat moment geen afkorting meer, maar een merknaam.

In het 50-jarig bestaan groeide de hogeschool uit tot een businessgeoriënteerde hogeronderwijsinstelling die nationaal en internationaal naam maakt als kennisinstelling.

Erkenning
Zo kreeg de hogeschool internationale erkenning van de World Tourism Organization, de World Leisure Organization en de International Facility Management Association.

Wetenschappelijk onderwijs
NHTV heeft op dit moment vier locaties in Breda, zo'n 7700 studenten uit meer dan 60 landen, 17 opleidingen in acht vakgebieden en maar liefst 27.000 alumni. Bovendien is NHTV de enige hbo-instelling in Nederland die naast hbo-opleidingen ook wetenschappelijk onderwijs (wo) aanbiedt.

Een van de NHTV-locaties in Breda

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden