Nieuw bestuurslid mobiliteitsnetwerk U15: Rob Althuisius van Sweco

vrijdag 2 juni 2017
timer 1 min

Rob Althuisius, afdelingshoofd Mobiliteit bij Sweco, wordt bestuurslid van het mobiliteitsnetwerk U15. Dit is een groeiend netwerk van inmiddels ruim 300 werkgevers die op een duurzame manier de bereikbaarheid van de regio Midden-Nederland willen verbeteren.

In U15, dat in 2012 werd opgericht, zetten werkgevers zich samen in om vooral de mobiliteit in de regio te verduurzamen. Dat sluit goed aan op de doelen van Sweco, aldus Althuisius. “Sweco werkt samen met haar klanten aan verduurzaming en verbetering van mobiliteit. De kennis die we daarbij opdoen, wil ik inzetten bij U15”.

Verduurzaming
De leden van het netwerk delen kennis en maatregelen met elkaar. “Ze voeren bijvoorbeeld jaarlijks een CO2-footprint uit. Op basis van die footprint is het mogelijk om verbeterpunten aan te geven. Dat leidt vaak tot concrete maatregelen. Door de maatregelen verminderden de leden de afgelopen jaren hun CO2-uitstoot gemiddeld met 5% per fte. Dat zijn toch fantastische resultaten”, zegt Althuisius.

Belangrijke schakel
Het mobiliteitsnetwerk vertegenwoordigt het bedrijfsleven in het Bestuurlijk trio Beter Benutten Midden-Nederland en is het netwerk in dialoog met landelijke en regionale overheden, over vraagstukken op het gebied van duurzame bereikbaarheid en vitaliteit.

Rob Althuisius, afdelingshoofd Mobiliteit, Sweco

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.