Nieuw: NVC-College Tour over fiets

vrijdag 28 augustus 2015
timer 3 min
Altijd al die vraag willen stellen over fiets en direct een deskundig antwoord krijgen? Zelfs drie deskundige antwoorden? Dat kan als u de eerste NVC-College-Tourbijeenkomst bezoekt op 17 september in ‘s Hertogenbosch.

Drie professoren
Onder leiding van Hugo van der Steenhoven geven drie professoren hun visie op de (on)mogelijkheden van innovatie op het gebied van wetenschappelijk fietsonderzoek. Dit zijn professor Martin Dijst van de Universiteit van Utrecht, Fietsprofessor Kevin Krizek van de Radboud Universiteit en Cyclingprofessor Marco te Brömmelstroet van de Universiteit van Amsterdam. Na deze inleidingen krijgt het publiek ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Fietsen in virtual reality
Tweede deel van deze College-Toursessie gaat over de virtual reality fietssimulator, officieel: Cycle SPACES, dat staat voor cycle and spatial context experience simulator. Met deze simulator wordt meer inzicht verkregen in het fietsverkeer. Steeds meer steden en regio’s kampen met uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling. Een van de alternatieven is de (elektrische) fiets in het woon-werk verkeer. Maar hoe kunnen en zullen deze stromen verlopen? Een uitleg en discussie over het nut en de noodzaak van virtual reality.

Met deze extra activiteit in de vorm van periodieke regionale College-Tourbijeenkomsten, wil het Nationaal verkeerskundecongres extra verdieping en interactie bieden. Hiermee komt de congresorganisatie tegemoet aan de wens van die blijkt uit bezoekersenquêtes en krijgt de steun van de dit jaar opgerichte Raad van Advies voor het Nationaal verkeerskundecongres.

Wat je kent, wie je kent en wie je bent
Met het jaarlijkse Nationaal verkeerskundecongres en de NVC College Tour willen de organisatoren: Verkeerskunde/Acquire Publishing, CROW en ANWB, vanaf nu concreet invulling geven aan drie belangrijke pijlers voor de verkeersprofessional: wat je kent (vakkennis), wie je kent (interactie, ontmoeting) en wie je bent (wat wordt er vandaag en morgen van je verwacht als professional).

De nieuwe reeks NVC-College Tours wordt georganiseerd in samenwerking met de hbo-opleidingen NHTV, NHL, en Windesheim (Zwolle en Flevoland). U kunt zich aanmelden voor de eerste sessie op 17 september in ’s Hertogenbosch, voorafgaand aan het NVC op 5 november in Zwolle.

De NVC-College-Tourbijeenkomsten zijn voor studenten en voor iedereen die actief is in de wereld van verkeer, bereikbaarheid en mobiliteit. De locatie van de eerste bijeenkomst is het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Het programma start om 15.00 uur.

Gratis College Tour voor NVC-deelnemers

Deelnemers aan het NVC 2015, mogen na inschrijving gratis deelnemen aan de College Tour op 17 september. Dit gaat niet automatisch, u moet zich dan nog wel apart hiervoor aanmelden. Gaat u niet naar het congres, maar wilt u wel de College Tour-bijeenkomst bijwonen, dan bedraagt de  prijs per sessie 95 euro (exclusief btw). 

Voor meer informatie en aanmelden: www.nationaalverkeerskundecongres.nl

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.