Nieuw Platform bewegwijzering van start

zondag 13 maart 2005
timer 2 min

Eén vraagbaak en aanspreekpunt voor bewegwijzering. Daarvoor is binnen CROW het Platform Bewegwijzering van start gegaan. Dit platform bundelt alle kennis en ervaring op het gebied van bewegwijzering in Nederland en bevordert op basis daarvan actief de bewegwijzeringsystematiek, vormgeving en beleid. Het platform komt in de plaats van het voormalige Landelijk Overleg Bewegwijzering, waarvan de belangrijkste uitvoerende partners Rijkswaterstaat en de ANWB waren. Beide partijen nemen ook deel in het nieuwe platform, evenals bewegwijzeraar Tebodin en alle wegbeheerders.
Doel van het platform is om een onafhankelijke vraagbaak te worden voor wegbeheerders op het gebied van bewegwijzering. Aanleiding voor de oprichting van het platform is de behoefte aan één aanspreekpunt op het gebied van bewegwijzering. Het moment van oprichting valt ruwweg samen met de komst van een nieuwe richtlijn bewegwijzering die binnenkort voor akkoord wordt voorgelegd aan het Nationaal Mobiliteitsberaad. De oude richtlijn is onder meer aangepast aan de actuele wegcategorisering en de nieuwe herkenbaarheidskenmerken van wegen. Naast aanspreekpunt en kenniscentrum gaat het platform zich bezig houden met het bevorderen van technische eisen voor bewegwijzering, het voorkomen van wildgroei en de opbouw van databestanden in verband met de continuïteit in de bewegwijzering. Meer in het algemeen beoogt het platform een goede afstemming van de ontwikkelingen in eigen land met die in Europees verband.
Het platform houdt zich niet bezig met de basiskenmerken van de Nederlandse verkeerstekens (pijlen en pictogrammen) en met tijdelijke bewegwijzering voor werk in uitvoering. Over deze aspecten kan het platform wel gevraagd of ongevraagd adviseren.
Voor bepaalde deelonderwerpen en onderzoek zal het platform werkgroepen in CROW-verband installeren.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.