Nieuwe editie ‘Smartengeld’ verschenen

dinsdag 7 juli 2009
timer 1 min
Er
Er is een nieuwe editie verschenen van het ANWB-boek Smartengeld. Hierin staan uitspraken van de Nederlandse rechter over de vergoeding van immateriële schade. De uitgave dient als leidraad voor schaderegelaars, advocaten, verzekeraars en rechters bij het vaststellen van de hoogte van smartengeld.

De nieuwe uitgave, samengesteld door Marijke Jansen, telt meer dan 280 pagina’s rechterlijke uitspraken over het toekennen van smartengeld bijvoorbeeld na een ongeval, na mishandeling, bij niet-letsel. Bij het verzamelen van nieuwe uitspraken is gebleken dat Nederland achter blijft in vergelijking met het buitenland als het gaat om de hoogte van het smartengeld. In de ons omringende landen zijn de smartengeldbedragen over het algemeen hoger. Opvallend is dat er steeds meer smartengeld wordt toegekend bij zaken waarin het gaat om inbreuk op de privacy. Daarentegen wordt er, zo lijkt het, minder geprocedeerd over smartengeld na een mishandeling.

 

Het ANWB-boek Smartengeld verschijnt eenmaal per drie jaar en is al meer dan 50 jaar een uitgave van het juridisch maandblad Verkeersrecht.

 

Info:

De 17e editie van Smartengeld kost € 49,- en is verkrijgbaar bij het secretariaat van Verkeersrecht, telefoon 088 – 269 6841 of e-mail Abonnees van het blad Verkeersrecht ontvangen het boek gratis.

 

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.