Nieuwe Factsheets SWOV: Rijden onder invloed

woensdag 5 augustus 2009
timer 1 min
Ri
Rijden onder invloed van alcohol, drugs en psychoactieve geneesmiddelen levert gevaar op voor de verkeersveiligheid. Vooral het gelijktijdig gebruik van alcohol en drugs en van de combinatie van verschillende drugs leidt tot een sterke risicoverhoging. Anders dan voor alcohol, gelden in Nederland (nog) geen wettelijke limieten voor drugs en geneesmiddelen.

De factsheet Rijden onder invloed van drugs en geneesmiddelen beschrijft de mate waarin drugs en geneesmiddelen in het verkeer worden gebruikt en welke risico's dit met zich meebrengt. Ook gaat de factsheet in op de opsporingsmethoden van het gebruik van drugs en rijgevaarlijke geneesmiddelen in het verkeer, en de maatregelen om dit gebruik terug te dringen.


De factsheet Rijden onder invloed van alcohol beschrijft het gebruik en de risico's van alcohol in het verkeer. Daarnaast wordt besproken welke maatregelen het alcoholgebruik in het verkeer kunnen terugdringen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.