Nieuwe reis- èn vertragings-tijden op snelweg-DRIP

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vanaf  8 november toont Rijkswaterstaat reistijden plus vertragingstijden op de informatieborden boven de snelwegen in de regio Utrecht. Deze tijden vervangen de totale reistijd die eerder werd weergegeven op de borden.

Met de weergave van reis- èn vertragingstijd kunnen weggebruikers hun reistijd beter inschatten en eventueel een alternatieve route kiezen, aldus Rijkswaterstaat. Na een eerste implementatie in de regio Utrecht volgt de rest van Nederland. Door een splitsing tussen reis- en vertragingstijden, bijvoorbeeld 16 min + 5, weet de (snelrekenende) weggebruiker niet alleen dat hij/zij 21 minuten over het traject doet, maar ook dat er een extra reistijd van 5 minuten is ten opzichte van de ‘reguliere’ reistijd op het traject.

 

GRIPS

Naast de DRIPS in de Utrechtse regio wordt ook de informatie op de grafische bermborden op de ringwegen van Amsterdam en Rotterdam nu gestandaardiseerd. Deze borden tonen een digitale illustratie, waarin de vertraging op de ringweg getekend staat. Dit maakt het voor de weggebruiker overzichtelijk om te zien waar op de ring de file staat en hoe lang deze is. Naast de regio’s Amsterdam en Rotterdam, waar al dergelijke borden staan, krijgt ook de regio Arnhem in november een eerste grafisch informatiebord met informatie over het wegennet rond Arnhem.

 

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.