Nieuwe Smart-Mobility-experts begrijpen het spel
vrijdag 26 april 2019
timer 2 min

Vier iVRI-afname-experts, waarvan drie al een vaste baan hebben gevonden en 11 nieuwe Smart Mobility-experts met een specialisatie iVRI-techniek. Dat is de opbrengst van de tweede en derde landelijke spoedcursus Smart Mobility die de provincie Overijssel organiseerde in nauwe samenwerking met CROW, het Landelijk verkeersmanagementberaad, het werkgeversservicepunt regio Zwolle (UWV) en een aantal partners uit de markt.

Eind vorig jaar gingen op basis van signalen uit de markt twee nieuwe opleidingsteams Smart Mobility van start. Het eerste team, een vierkoppig iVRI-afnameteam, is heel snel en specifiek opgeleid om iVRI’s vanaf de fabriek te testen voor gebruik. Op 29 maart zwaaide een groep van 11 nieuwe Smart-Mobility-experts met een specialisatie iVRI af. Twee experts waren niet aanwezig vanwege hun nieuwe baan.  

 

Het nieuwe spel is complex
Initiatiefneemster Lindy Molenkamp, hoofd Eenheid Wegen en Kanalen van de provincie Overijssel: “De wereld van verkeersmanagement en Smart Mobility verandert snel. Niet alleen de spelregels veranderen, ook het spel zelf. En het nieuwe spel is complex. Deze opgeleide mensen kennen het spel en kunnen de mensen die nog traditioneel werken een spiegel voorhouden. Daarmee maken zij het verschil”, aldus Molenkamp. 

 

Vervolggesprekken

CROW steunt dit initiatief en bood de cursisten het gebruik van kennismodules aan. Het UWV speelt een sleutelrol door zij-instromers de mogelijkheid te bieden om deze vakgerichte spoedcursussen te volgen. En zo heeft Tiemen van der Bijl zijn lessen biologie ingeruild voor een baan bij RoyalHaskoningDHV en klaarde ‘netwerker’ Wim Jonker al een forse klus voor DTV. Slechts een paar teamleden zijn nog beschikbaar. Molenkamp en haar docenten van het eerste uur, Alex Smienk en Erik Wegh verklappen dat er alweer vervolggesprekken worden gevoerd. 

 
Auteur: Nettie Bakker

Op 29 maart zwaaide een groep van 11 nieuwe Smart-Mobility-experts met een specialisatie iVRI af. Zij staan hier samen met Lindy Molenkamo, derde van links boven) en met docenten en begeleiders van het werkgeversservicepunt regio Zwolle

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden