Nieuwe wet veiligheidseisen tunnels

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Tweede Kamer heeft ingestemd met nieuwe wetgeving rondom tunnelveiligheid. Deze wet moet ervoor zorgen dat vóór de bouw van een tunnel duidelijk is aan welke veiligheidseisen deze moet voldoen.

De nieuwe aanpak voorkomt dat er tijdens de bouw of bij de openstelling van een tunnel nieuwe discussies ontstaan over aanvullende wensen, wat in het verleden zorgde voor vertragingen en meerkosten.

Normering

De nieuwe tunnelwet is van toepassing op alle wegtunnels die langer zijn dan 250 meter. Door de vastlegging van een eenduidige norm en standaarduitrusting is het niet meer nodig om per tunnel te bepalen welke voorzieningen als ventilatoren, camera’s en verlichting geplaatst moeten worden. Met de standaarduitrusting wordt het hoge veiligheidsniveau voor Nederlandse wegtunnels gehandhaafd. Als na de Tweede Kamer ook de Eerste Kamer instemt met de nieuwe wetgeving, gaat de tunnelwet naar verwachting per 1 juli 2013 in.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.