Noord-Holland stelt dit jaar €1,3 miljoen beschikbaar voor verkeerseducatie

donderdag 7 januari 2021

De provincie Noord-Holland stelt in 2021, 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie aan jongeren. Organisaties kunnen vanaf 1 januari 2021 tot en met 18 februari 2021 subsidie aanvragen bij de provincie. 

De provincie wil de verkeersveiligheid verbeteren, niet alleen door infrastructuur te verbeteren, maar ook door voorlichting en campagnes. Deze voorlichting is met name gericht op jongeren en beginnende bestuurders, omdat deze groep vaker bij gevaarlijke verkeerssituaties betrokken is. Ook de groep scholieren die nu of straks voor het eerst zelfstandig naar de middelbare school zal fietsen wordt met de campagnes aangesproken. 

Ieder jaar stelt de provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar aan projecten die een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid van jongeren. Gemeenten, verenigingen, stichtingen en bedrijven kunnen vanaf 1 januari tot en met donderdag 18 februari 2021 subsidie aanvragen voor projecten die zich richten op verkeerseducatie op middelbare scholen en scholen voor voortgezet onderwijs.

Voorgaande jaren is subsidie toegekend aan projecten variërend van theoretische en praktische verkeerslessen tot wat de gevolgen zijn van het gebruik van sociale media onderweg. Op de webpagina verkeerseducatie staan alle projecten die de afgelopen jaren mede mogelijk zijn gemaakt door de provincie. De subsidieregeling Gedragsbeïnvloeding verkeersveiligheid 2021 Noord-Holland en de subsidievoorwaarden staan in het subsidieloket.
 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.