NOVI Verkeersacademie werft extra studenten met deeltijdopleiding

woensdag 20 september 2006
timer 2 min

Er dreigt een gat te ontstaan in de aanwas van verkeerskundigen doordat maar weinig mbo’ers en middelbare scholieren kiezen voor een verkeerskundige vervolgopleiding. Die zorg uitte minister Peijs recent nog in een open brief aan het mbo en het voortgezet onderwijs. Met een verkeerskundige deeltijdopleiding hoopt NOVI Verkeersacademie een oplossing te bieden voor dit tekort.

Met 50 studenten is in september het tweede academiejaar gestart en volgend studiejaar studeert een eerste groep studenten af als verkeerskundig medewerker. Binnen de Verkeersacademie van hogeschool NOVI studeren werknemers van Rijkswaterstaat, medewerkers van adviesbureaus, gemeente- en provincieambtenaren, maar ook rijschoolhouders en wegenbouwers. Ze willen verkeerskundig medewerker of verkeerskundige worden. De studenten zijn enthousiast over de praktijkgerichte opzet van de opleiding, aldus NOVI Verkeersacademie dat daartoe samenwerkt met partners en docenten uit het verkeerskundige werkveld.
De Verkeersacademie richt zich op mensen die binnen het werkveld van verkeer en vervoer meer kennis en competenties willen vergaren en die werken met studeren willen combineren. Iedereen met interesse, affiniteit of ervaring in het werkveld van verkeer en vervoer kan zich inschrijven bij de NOVI Verkeersacademie, ongeacht het niveau of de studierichting van de vooropleiding. De academie is daardoor aantrekkelijk voor een brede groep deeltijdstudenten met ambities in de wereld van de mobiliteit. Na twee jaar is een student afgestudeerd als verkeerskundig medewerker op kort-hbo niveau en na vier jaar is een student volleerd verkeerskundige op hbo-niveau.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.