Omgevingswet laat nog even op zich wachten

woensdag 2 februari 2022

De invoer van de omgevingswet wordt voor de vierde keer uitgesteld, dat brengt het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke ordening gistermiddag in een nieuwsbericht naar buiten. Volgens minister de Jonge is uitstel nodig om de omgevingswet op een verantwoorde manier in te kunnen voeren. Komende weken zullen uitwijzen wat de nieuwe invoerdatum gaat worden.

Onzekerheden over digitale systemen en software zijn de voornaamste redenen voor het uitstel van de omgevingswet. In een nieuwsbericht op rijksoverheid.nl geeft minister de Jonge aan dat gemeenten, provincies en waterschappen hebben nog wat extra tijd nodig om te oefenen met het nieuwe systeem. Het nieuwe systeem om vergunningen te verlenen functioneert ondertussen al wel naar behoren.

Impact op de mobiliteitswereld

Met het uitstel van de omgevingswet krijgen onder andere verkeerskundigen nog wat extra tijd om kennis op te doen over de veranderingen in wet- en regelgeving. Dat de omgevingswet impact gaat hebben op het werk van verkeerskundigen staat in ieder geval vast. In de komende weken zal worden besloten of de nieuwe invoerdatum 1 oktober 2022 of 1 januari 2023 gaat worden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.