Omzet auto- en motorbranche met 5 procent gestegen

woensdag 27 november 2019
timer 1 min

De omzet van de auto- en motorbranche is in het derde kwartaal van 2019 met 5,1 gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit meldt het CBS in het nieuwe kwartaalbeeld van de auto- en motorbranche. Vooral de zware bedrijfswagens doen het goed.

De omzet van de branche is over de hele linie gestegen. De zware bedrijfsauto's vallen op, omdat daar de omzet met bijna 10 procent is toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. De grotere omzet (een stijging van 9,9 procent) onder de zware bedrijfsauto's is toe te schrijven aan de verkoop van nieuwe bussen. De omzet van importeurs van nieuwe personenwagens steeg met 7 procent.

Ondernemersvertrouwen
Het ondernemersvertrouwen in de auto- en motorbranche is, na drie kwartalen op rij gedaald te zijn, nog steeds negatief (-7,2 ten opzichte van een jaar eerder), maar laat wel een lichte opleving zien. Begin vorig kwartaal noteerde het CBS nog een ondernemersvertrouwen van -12,7. De ondernemers tonen zich vooral bezorgd om hun voorraadpositie. Ruim 17 procent van de ondernemers geeft aan dat hun voorraad te hoog is.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.