Online top over klimaatoplossingen

woensdag 20 mei 2020

Nederland organiseert op 25 januari 2021 de online Climate Adaptation Summit (CAS). Deze top is grotendeels digitaal. Vanwege de coronacrisis is besloten om in plaats van deelnemers naar Nederland te laten afreizen, een centraal online programma te organiseren vanuit Nederland. Een deel van dit programma vindt plaats in het nieuwe drijvende kantoor van het Global Center on Adaptation in Rotterdam. De andere internationale deelnemers zullen deelnemen via videoverbindingen.

 Op de Climate Adaptation Summit staan oplossingen centraal om kwetsbare gebieden wereldwijd weerbaarder te maken tegen klimaatverandering. De conferentie stond eerder gepland op 22 oktober 2020 als afsluiting van het actiejaar van de Global Commission on Adaptation. Deze Commission is in het najaar van 2018 op initiatief van minister Van Nieuwenhuizen gestart en staat onder leiding van IMF-topvrouw Kristalina Georgieva, voormalig VN Secretaris-Generaal Ban Ki-Moon en Microsoft-oprichter Bill Gates.

De Commission publiceerde september vorig jaar het Adapt Now rapport. Belangrijkste conclusie was dat schade door wateroverlast, hitte, droogte en overstromingen verder toeneemt als er niet snel wordt geïnvesteerd in het voorkomen van klimaatschade. Sindsdien werkt de Commission aan praktische klimaatoplossingen voor regio’s die gevoelig zijn voor de toenemende weersextremen, zoals het versterken van kustgebieden en het toekomstbestendig maken van infrastructuur in steden. 

 

 

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden