Ontwerp Nationaal Water Programma ter inzage aangeboden

maandag 22 maart 2021

Het Nationaal Water Programma 2022-2027 (NWP) ligt per 22 maart ter inzage voor iedereen. Het NWP beschrijft hoofdlijnen en ambities van het nationale waterbeleid en het beheer van rijkswateren en rijksvaarwegen. Het NWP is een uitwerking van de Nationale Omgevingsvisie (NOVI). 

Een integrale aanpak samen met andere opgaven in de fysieke leefomgeving is noodzakelijk. Het NWP beschrijft hoe hier mee om te gaan en hoe water een belangrijke rol speelt in de ruimtelijke inrichting van Nederland, een waterland bij uitstek. Zo zal er een nationale watersysteemanalyse uitgevoerd worden. Daarnaast start het rijk een onderzoeksprogramma over de impact van klimaatverandering.

Minister Van Nieuwenhuizen: “We willen dat onze wateren veilig, goed bevaarbaar en schoon zijn. Het Nationaal Water Programma helpt ons om dat goed te regelen voor de komende jaren. We besteden hierbij veel aandacht aan klimaatverandering, milieuverontreiniging en ruimtedruk.”

Het NWP is tot stand gekomen door inspanning van het Rijk samen met medeoverheden, maatschappelijke organisaties, sectorpartijen, (drinkwater)bedrijven en burgers. 

Vanaf maandag 22 maart tot en met dinsdag 21 september 2021 liggen de ontwerpteksten voor het NWP ter inzage via www.platformparticipatie.nl/nationaalwaterprogramma.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.