Openbaar vervoer in Almere en Lelystad krijgt predikaat reizigersprijs

donderdag 22 september 2005
timer 2 min

Zowel de Maxx-bussen in Almere als de Lelybus in Lelystad krijgen van de reizigersvereniging Rover het predikaat van de ROVER Reizigersprijs. Vandaag (donderdag 22 september) geeft voorzitter Michael van der Vlis in het bijzijn van wethouder Mattie van Lelystad en wethouder Halbersma van Almere de beide Connexxion-diensten deze beloning. De ROVER Reizigersprijs 2005 aan beide stadsdiensten was al eerder uitgeloofd. De actie heeft plaats in het kader van de Week van de Vooruitgang.

ROVER reikt jaarlijks de prijs uit. Met de prijs wordt een persoon of instantie beloond voor een goede daad ten faveure van het openbaar vervoer. Dit jaar was het thema: Een warm hart voor het openbaar vervoer. De Connexxion-diensten Maxx Almere en de Lelybus in Lelystad maken volgens de jury het reizen met het openbaar vervoer aantrekkelijker.
Maxx is een productformule van Connexxion en heeft ervoor gezorgd dat de reizigers in Almere op hun stadsbussen kunnen rekenen. De jury van Rover oordeelde dat het stadsvervoer in Almere sterk is verbeterd door de producteigenschappen van 'Maxx'. Een goede frequentie in de spits, terwijl reizigers daarbuiten nooit langer hoeven te wachten dan 7,5 minuut, ook in het weekend tot 20.00 uur. Daarna komt de bus om de 20 minuten. Enthousiast is de jury ook over het 'open instapbeleid' tot 19.00 uur. Een vlotte afhandeling, korte haltetijden en bussen die niet langer overvol zijn maken het stadsvervoer in Almere aantrekkelijk.
De gemeente Lelystad heeft doordacht de stadsdienst willen verbeteren. Daarom is een helder en gemakkelijk systeem opgezet voor de reiziger: de bus komt zeven dagen per week om het kwartier. De aansluiting is gegarandeerd tot en met de laatste trein uit Amsterdam. De haltes zijn zodanig goed uitgerust dat ze een mooi visitekaartje voor de bus zijn.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.