Opening eerste Vlaamse G-route in Turnhout

maandag 14 september 2009
timer 1 min

Op woensdag 16 september wordt de eerste Vlaamse G-route geopend in Turnhout.  De stad is volop bezig met de uitbouw van de groene assen die van en naar het centrum lopen. De Noord-Zuid-as is reeds het meest uitgebouwd. Deze route, met als centraal punt het Turnhoutse station, is zowel functioneel als recretatief van aard. Richting het noorden kunnen fietsers genieten van de natuur, de route richting het zuiden is ideaal voor werknemers die naar de bedrijventerreinen fietsen.

Tijdens de Aardig-op-weg-week (16 -22 september), één van de twee Vlaamse campagneweken voor duurzame mobiliteit, lanceren Trage Wegen vzw en TreinTramBus het concept 'G-route'. Een G-route of  groene route verbindt de rand van de gemeente of stad met het centrum. Door haar aangename verkeersveilige en groene karakter is die populair bij fietsers en voetgangers, zowel voor functionele als voor recreatieve doeleinden. De G-route leidt je langs parkjes, groene lanen of trage wegen. Kortom: je laat met plezier je auto aan de kant om langs die route van en naar het centrum te gaan.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.