Opening Lelystad Airport met een jaar uitgesteld

dinsdag 31 maart 2020
timer 3 min

Ook de opening van Lelystad Airport is uitgesteld vanwege de coronacrisis. De opening van het vliegveld stond gepland voor dit jaar. Streven is nu om Lelystad Airport in november 2021 te kunnen openen. Dat meldt minister Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.

Het uitstellen van de opening is het gevolg van het vrijwel volledig stilvallen van het internationale vliegverkeer. Luchtvaartmaatschappijen die van- en naar Schiphol vliegen richten zich nu eerst op herstel. Lelystad Airport is bedoeld als zogenoemde 'overloophaven' voor het vliegverkeer van Schiphol, maar van krapte op Schiphol is nu en voorlopig geen sprake. 

 

De opening is nu gepland voor november 2021. Op dat moment hoeven vliegtuigen vanaf Lelystad Airport ook geen gebruik meer te maken van laagvliegroutes, omdat er hoger kan worden gevlogen.

--
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.