Opknapbeurt voor busstation Zuidplein

maandag 15 juni 2009
timer 1 min
He
Het busstation Zuidplein krijgt de komende weken een flinke make-over. Het dagelijks bestuur van de stadsregio heeft de gemeente Rotterdam onlangs een bedrag van ruim € 1,5 miljoen verstrekt voor een opknapbeurt van dit knooppunt op Rotterdam-Zuid.

Daarmee moet de sociale veiligheid groter worden, het busstation toegankelijker worden gemaakt en voorbereidingen worden getroffen voor het toepassen van flexibele informatie voor reizigers met het openbaar vervoer.


Momenteel stoppen op het station twee bussen achter elkaar, waardoor de achterste bus 5 tot 6 meter op de Gooilandsingel steekt. Dat levert verkeersproblemen op. Ook de voetgangerszone is een sociaal onveilig gebied. Dat komt door de onoverzichtelijke inrichting en het vandalismegevoelig materiaalgebruik. De halteperrons zijn nog niet toegankelijk voor reizigers met een beperking. Deze punten worden allemaal aangepakt. Tevens worden voorbereidingen getroffen zodat op een later tijdstip het Dynamische Reis Informatie Systeem kan worden toegepast.
Het project draag bij aan de kwaliteit van een intensief gebruikte openbaar vervoervoorziening. Rotterdam voert de werkzaamheden in de zomer van 2009 uit.

 
Auteur: Joske van Lith

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.