Oplichtend wegdek wint Intertraffic Innovation Award 2004

dinsdag 6 april 2004
timer 2 min

Een wegdek dat ’s nachts oplicht door de verlichting van auto’s. Die mogelijkheid biedt Colourbright, een geavanceerd reflectiesysteem dat door zijn simpele toepasbaarheid en directe effectiviteit is uitgeroepen tot het meest innovatieve product op Intertraffic, de actuele internationale verkeers- en vervoervakbeurs in de RAI van 30 maart tot en met 2 april.
Tot de avond voor de opening twijfelde de jury nog tussen het intelligente RONCELLI-sofwaresysteem van het Oostenrijkse Arsenal research, dat gefilterde verkeersinformatie stuurt naar individuele in-carsystemen, en het zogenoemde ‘hardware’product van Prismo Ltd. uit Engeland. De doorslag gaf voor de jury de simpele toepasbaarheid van het product en de directe effectiviteit waardoor het product zich niet meer hoeft te bewijzen. Daarnaast voldoet het aan een van de belangrijkste criteria voor de award: het levert een bijdrage aan een veiliger leefmilieu. Met name op onverlichte wegen kan dit systeem een eenvoudige oplossing bieden voor verkeersonveilige situaties.
Geheel in stijl opende mr. H. Luikens, hoofdingenieur-directeur van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer, de vakbeurs door met een druk op de knop een groen-ledlicht te geven in een verkeerslantaarn met een nieuw jasje. Na enkele decennia is er een nieuw ontwerp voor verkeerslichten: een rondom de lichten strak gestroomlijnde kast, zonder de vooruitstekende kapjes.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.