Opnieuw verbod op doorsnijden rouwstoet

donderdag 16 juli 2009
timer 1 min
Na
Naar verwachting geldt vanaf medio 2010 weer het verbod op het doorsnijden van een rouwstoet. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat gaat het verbod op het doorsnijden van een rouwstoet opnieuw invoeren.

Verkeersveiligheid, handhaafbaarheid en aansprakelijkheid zijn van belang bij het zo zorgvuldig mogelijk invoeren van het verbod. Zo is een goede herkenbaarheid van de rouwstoet cruciaal voor het invoeren van het verbod. Omdat er steeds minder gebruikgemaakt wordt van zwarte volgauto’s was de rouwstoet niet goed herkenbaar. Daarom was in 1990 het verbod geschrapt.

 

Bij de herinvoering moeten alle voertuigen van de rouwstoet daarom een zelfde herkenningsteken moeten voeren. Hiervoor zijn enkele herkenningstekens ontworpen die eerst getest zullen worden voordat een definitieve keuze wordt gemaakt.

 

Om de verkeersveiligheid niet in gevaar te brengen is met uitvaartbranche afgesproken dat de volgauto’s van een rouwstoet niet door rood licht mogen rijden, ook niet als het eerste voertuig door groen is gereden. 

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.