Ouderen moeten kinderen het goede voorbeeld geven in het verkeer

dinsdag 22 september 2009
timer 1 min
In
In Alphen aan den Rijn is een bewustwordingscampagne van start gegaan waarin ouderen erop worden gewezen dat ze een voorbeeldfunctie hebben in het verkeer voor kinderen. Nieuwe verkeersborden bij de oversteekplaatsen voor fiets- en voetgangers wijzen ouderen hierop.

Met de borden wil de gemeente voor kinderen de deelname aan het verkeer veiliger maken. De borden worden, in combinatie met stickers en stoeptegels bij de oversteekplaatsen, als proef op vijf plaatsen in de gemeente geplaatst. Het slechte voorbeeldgedrag staat in schril contrast met de vele inspanningen die in het kader van het convenant Duurzaam Veilig worden uitgevoerd om de leeftijdsgroep 0-18 jaar goed verkeergedrag en de juiste vaardigheden in het verkeer aan te leren. De praktische vaardigheden en gedragsregels die worden opgedaan op school worden voor een belangrijk deel te niet gedaan door het slechte voorbeeldgedrag.

In samenwerking met het Regionaal Platform Verkeersveiligheid is een korte film gemaakt die uitleg geeft over het nieuwe bord en de juiste wijze van oversteken.

Klik hier voor de instructiefilm

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.