OV-klantenbarometer: dikke voldoende voor elektrische bus

woensdag 2 december 2020

Uit de jaarlijkse OV-klantenbarometer blijkt dat de elektrische bus het goed doet. In OV-concessies waar elektrische bussen zijn toegevoegd aan de vloot, is de waardering van de klanten gestegen.

In Limburg, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, provincie Noord-Holland en in het uitvoeringsgebied van OV-bureau Groningen Drenthe steeg de klantwaardering. In Limburg werden 55 elektrische bussen ingezet, in de MRDH 78, in Noord-Holland 58 en in Groningen-Drenthe 152. 

In de barometer geven klanten beoordelingen voor de onderdelen inrichting, netheid, rijstijl, geluid, in-vehicle informatie en klimaat. 

Beperkt onderzoek

Bij de barometer moet dit jaar wel de kanttekening gemaakt worden dat het onderzoek, vanwege de coronacrisis, niet representatief is en ook niet volledig kon worden uitgevoerd. 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.