OV Loket: openbaar vervoer vaak onder de maat

dinsdag 17 november 2009
timer 2 min
He
Het openbaar vervoer is vaak onder de maat. Dat stelt het OV Loket, ambassadeur voor beter openbaar vervoer. Het OV Loket is een project van ROVER, uitgevoerd met subsidie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Uit het rapport ‘De ov-reiziger staat niet centraal’ blijkt dat de samenwerking tussen openbaar vervoerbedrijven slecht is. Dat komt onder meer tot uiting bij de sterk versnipperde invoering van de ov-chipkaart. Ook uit de informatievoorziening blijkt dat niet de vervoersvraag van de klant centraal staat, maar het product (type kaart of abonnement) dat het vervoerbedrijf aanbiedt. Een reiziger die een bepaald traject regelmatig aflegt en informatie zoekt over het (qua kosten) optimale abonnement wordt dan niet goed geholpen. Ook ontbreekt informatie over de zones. De rapportage heeft betrekking op de periode januari 2009 tot en met september 2009.

 

Bij het OV Loket kwamen tussen januari en september van dit jaar 3015 klachten binnen. De meeste klachten (793) hadden betrekking op de OV-chipkaart. Op de tweede plaats staan klachten over de dienstverlening (621, waarvan 282 over NS). Ook over de dienstregeling (285) en informatievoorziening (232) kwamen veel klachten binnen.

De centrale aanbeveling van het OV Loket naar aanleiding van deze uitkomsten is dat openbaar vervoerbedrijven de reiziger écht centraal moeten stellen en als hun gezamenlijke klant

moeten beschouwen.

 
Auteur: Joske van Lith

De infromatievoorziening aan de reiziger kan beter, aldus het rapport van OV Loket

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.