Overijssel betrekt samenleving bij energie en duurzame mobiliteit

dinsdag 26 juli 2016
timer 2 min
De
De Overijsselse samenleving wordt actief betrokken bij het nieuwe provinciaal energiebeleid, dat onder meer gaat over duurzame mobiliteit. De doelstelling ’20 procent nieuwe energie in 2023’ wordt breed gedeeld, en in de plannen is veel aandacht voor draagvlak voor de benodigde (ruimtelijke) ingrepen en initiatieven van onderop.

Recent werden de eerste contouren van het nieuwe energieprogramma, gepubliceerd aan de hand van vijf deelthema’s, waaronder duurzame mobiliteit. Dat gebeurde niet door de provincie zelf, maar door de partners die deze deelthema’s invullen. Deze partners organiseren interactieve processen waar iedereen die dat wil kan meedenken en meedoen.

Duurzame mobiliteit
Voor duurzame mobiliteit is de provincie zelf de trekker. ‘Verkeer en vervoer is in Overijssel goed voor een derde van het totale energiegebruik in de provincie. In 2035 ziet de mobiliteit er waarschijnlijk heel anders uit dan nu’, aldus Bert Boerman, gedeputeerde van Overijssel. Er is al een aantal Koersdocumenten opgesteld, voor het Openbaar vervoer en voor het fietsgebruik in Overijssel. De trekkersrol betekent echter niet dat de provincie alles zelf gaat realiseren. Ook hier geldt dat samen met bedrijven, overheden, kennisinstellingen en de samenleving aan een verduurzaming gewerkt wordt.

Gedeputeerde Erik Lievers heeft Energie in zijn portefeuille en is positief over de contouren van het nieuwe programma: ‘Er is niet allen gewerkt aan de vijf inhoudelijke thema’s, maar er zijn ook al verbindingen gelegd tussen de thema’s. Ook houden we zoveel mogelijk rekening met nieuwe inzichten die de komende jaren kunnen ontstaan, en waarop we willen kunnen inspelen.’

Meedoen
Bedrijven, organisaties en inwoners van Overijssel worden van harte uitgenodigd om mee te denken en te bouwen aan het nieuwe programma. Meer informatie hierover wordt gegeven op platform www.overijsselheeftnieuweenergie.nl. Eind september willen de partners een concept uitvoeringsprogramma gereed hebben.

Lees het hele bericht op: http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws/@KHs/samenleving-ooit-zet/

Bron: eerste contouren van het Overijsselse energieprogramma

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.