Overijsselse provinciale wegenaanpak voorbeeld voor Oost-Europa

donderdag 24 september 2009
timer 1 min
De
De provincie Overijssel is deze week gastheer van het Europese uitwisselingsprogramma Partners voor Wegen van Rijkswaterstaat.

Verkeerskundigen uit Oost-Europese landen kunnen kennismaken met de Nederlandse aanpak om een grotere verkeersveiligheid te bewerkstelligen. De provincie Overijssel is benaderd omdat de verkeersveiligheidsaanpak met kosteneffectieve maatregelen, ‘Overijssel doet meer voor verkeer’, een goed voorbeeld is van het hoofdonderwerp van het uitwisselingsprogramma: Network Safety Management. Dit houdt in dat er stapsgewijs, methodisch en onderbouwd wordt toegewerkt naar een veilig wegennet. De cursisten volgen een week lang trainingen met presentaties, workshops en excursies.


Verkeersdoden
De EU wil het aantal verkeersdoden in 2010 met de helft verminderen tot 25.000. Vooral in de recent tot de EU toegetreden landen is de verkeersveiligheid een groot probleem.

 
Auteur: Joske van Lith

De deelnemers van het uitwisselingsprogramma nemen een kijkje langs de provinciale wegen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.