Pakket mobiliteitsmaatregelen voor regio Midden-Nederland

dinsdag 7 juli 2009
timer 2 min
He
Het Rijk en de regio Midden-Nederland hebben een uitgebreid pakket maatregelen gepresenteerd voor het aanpakken van de bereikbaarheidsproblemen in de regio.

De gezamenlijke ambitie is een verbreding van de snelwegen rond knooppunt Hoevelaken én een sterke impuls voor openbaar vervoer, mobiliteitsmanagement, verkeersmanagement en maatregelen voor de fiets. Om een zorgvuldig onderbouwde oplossing voor te stellen voor de knelpunten rond de Ring Utrecht is meer tijd voor onderzoek nodig.

Er gebeurt al veel om de bereikbaarheid te verbeteren, zoals de uitbreiding van de A2, de aanleg van spitsstroken, de spooruitbreiding van het traject Amsterdam-Utrecht, het optimaliseren van verkeersregelinstallaties en de verbetering van stallingsvoorzieningen voor de fiets bij overstappunten. Gezien de prognoses over de toename van het verkeer tussen nu en 2020 is dat niet genoeg.

 

Het uitgebreide pakket mobiliteitsmaatregelen heeft een investeringswaarde van ruim 500 miljoen euro. Het Rijk heeft maximaal 2,6 miljard euro beschikbaar gesteld om te investeren in effectieve maatregelen voor de verbetering van de mobiliteit in de ‘Draaischijf van Nederland’.

Pakket regionale maatregelen
Het nieuwe mobiliteitspakket van VERDER bevat diverse projectvoorstellen voor het onderliggend wegennet in het gebied van de Driehoek A1/A27/A28 en de Ring Utrecht. Zo wordt station Vathorst een regionale OV-knoop, is er geld gereserveerd voor de realisatie van een tramverbinding tussen Utrecht CS en De Uithof en worden verkeerslichten beter afgesteld voor een betere doorstroming van het verkeer. De ideeën worden na de zomer voorgelegd aan de gemeenteraden en de Provinciale Staten om ze definitief vast te stellen. 

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

Bron: VenW

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.