Pakketjes afhalen en afleveren op twee RET-metrostations

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Ti
Tijdens een metroreis een pakketje ophalen of afleveren? Dat kan nu op de Rotterdamse metrostations Beurs en Rotterdam CS. Hier plaatste DHL zogenaamde Parcelstations, pakketkluizen waar klanten hun pakketjes kunnen afhalen of afleveren.

Pedro Peters, algemeen directeur van de RET is blij met de komst van de Parcelstations omdat het ‘extra service en gemak oplevert voor de duizenden metroreizigers die elke dag langs deze stations komen'.

Afhalen

De pakketkluizen op metrostations Beurs en Rotterdam CS bestaan uit een aantal kluisjes in verschillende formaten waar klanten hun online bestelde artikelen kunnen ophalen.  Wanneer zij kiezen voor aflevering in een van de pakketkluizen op de metrostations, ontvangen zij per sms een code waarmee ze de kluis kunnen openen.

Verzenden

Het Parcelstation kan ook gebruikt worden voor het verzenden van pakketten. Een klant bereidt een zending thuis via zijn computer voor. Door op het Parcelstation het thuis geprinte etiket te scannen krijgt de klant toegang tot een van de kluisjes. Het pakket wordt vervolgens door DHL opgehaald en bij de ontvanger bezorgd. Als de webwinkel de optie toelaat kan het Parcelstation zo ook gebruikt worden voor het retourneren van aankopen.

3000 Duitse Parcelstations

In Duitsland staan inmiddels al meer dan 3000 Parcelstations. Daar is het al een populaire aflever- en verzendoptie, aldus DHL. Ook in Nederland verwacht het bedrijf veel van deze vorm van verzenden en ontvangen. De Parcelstations in Rotterdam maken deel uit van een 20-tal Parcelstations die DHL momenteel plaatst in Nederland. De komende periode onderzoeken DHL en RET op welke andere metrostations nog meer Parcelstations geplaatst kunnen worden.

De pakketkluizen op metrostations Beurs en Rotterdam CS bestaan uit een aantal kluisjes in verschillende formaten waar klanten hun online bestelde artikelen kunnen ophalen, maar ook pakketten kunnen versturen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.