Paper over rijstrookwisselgedrag wint CVS-prijs 2017

vrijdag 24 november 2017
timer 2 min

Donderdag 23 november zijn de winnaars van de CVS-prijs 2017 bekend gemaakt. Dit gebeurde tijdens de 44e editie van het congres van het Colloquium Vervoersplanologisch Speurwerk (CVS) in Gent. De eerste prijs ging naar de paper met de titel: Rijstrookwisselgedrag scherper in beeld: een rij-experiment en een online enquête.

Deze paper is geschreven door Marco de Baat, Victor Knoop en Serge Hoogendoorn. Volgens de jury is rijstrookwisselgedrag een actueel thema waar iedereen een beeld bij heeft. Tegelijkertijd is dit gedrag vaak contextafhankelijk. Het winnende paper biedt gedetailleerde inzichten in rijstrookwisselgedrag van automobilisten in een groot aantal scenario’s.

De jury vindt de combinatie van een rij-experiment, een grootschalige enquête en internationale validatie sterk. De resultaten zijn opvallend en bieden inzichten die bijdragen aan de doorontwikkeling van microscopische verkeersmodellen en aan de implementatie van Talking Traffic.

De tweede prijs ging naar Niek Mouter, Sander van Cranenburgh en Manuel Ojeda Cabral, die in hun paper Nieuwe inzichten in de maatschappelijke waarde van natuur, milieu en reistijd laten zien dat er in huidige methoden te weinig rekening wordt gehouden met milieuwaarden. De jury ziet grote mogelijke implicaties van dit onderzoek voor de wijze waarop mobiliteitsbeleid wordt getoetst en de investeringsbesluiten die worden gemaakt. 

De derde prijs is dit jaar voor Jaap Groenendijk met het paper Paradox van de proef. De jury werd geïnspireerd door de stelling dat het vooral de succesfactoren van proeven zijn die tegelijkertijd de faalfactoren van het opschalen zijn.  

Over CVS
Het CVS is hét verkeersplanologisch congres in Nederland en Vlaanderen, waar adviseurs, beleidsmedewerkers en wetenschappers elkaar ontmoeten en elk hun paper presenteren. Het thema van het CVS 2017 is Lang zullen we leren! De CVS-prijs eert het beste paper op dit congres. De papers zijn beoordeeld op inhoudelijke kwaliteit, originaliteit en leesbaarheid.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.